Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сьогодні, 19 липня, завершується деклараційна кампанія 2022 року

опубліковано 19 липня 2022 о 15:02

Шановні платники податків Сумщини!

Головне управління ДПС у Сумській  області акцентує, що кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2021 році, завершується сьогодні.

Податківці  Сумщини нагадують - громадяни, які мають можливість виконувати податкові обов'язки та які на сьогодні не подали декларації про майновий стан і доходи за звітний (податковий) 2021 рік, повинні подати декларацію не пізніше 19 липня 2022 року.

Метою декларування є не лише сплата податку до бюджету, а й повернення платникам податків певної суми податку, сплаченої з їх заробітної плати протягом попереднього року.

 

Цьогоріч останній день подання декларації про майновий стан і доходи настає 19 липня 2022 року, а термін сплати задекларованої суми податків та зборів – не пізніше 31 липня 2022 року.

Оскільки 31 липня 2022 року припадає на вихідний день, то з урахуванням норм п.57.1 ст.57 Податкового кодексу України останній день для сплати податкових зобов’язань громадянами за даними декларацій припадає на 01 серпня 2022 року.

У воєнний час виконати свій конституційний обов’язок і подати річну податкову декларацію громадяни можуть через мережу Інтернет

 

Для зручності платників у Електронному кабінеті функціонує сервіс «ЕК для громадян» – «Податкова декларація про майновий стан і доходи». Скористатися зазначеним сервісом можна при наявності кваліфікованого електронного підпису.

Тож сподіваємося, що деклараційна компанія - 2022  матиме результативний і якісний характер, адже це індивідуальний внесок громадян у добробут свого міста та держави.

Разом до Перемоги!