Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Не пропустіть актуальне інтерв'ю щодо декларування доходів

опубліковано 07 лютого 2022 о 14:48

У більшості країн світу, включаючи також Україну, прийнятий простий та універсальний спосіб сплати податків фізичними особами. Відповідно до статті 67 Конституції України кожен зобов'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом. Для сплати податків громадянин повинен подати до податкової інспекції особисто ним заповнену декларацію про сукупний свій прибуток, отриманий ним за попередній рік (включаючи сюди суми за усі види виконаних ним робіт. З цього сукупного прибутку й обчислюється прибутковий податок.

Декларування доходів здійснюється громадянами практично в кожній країні світу, причому в країнах з розвинутою ринковою економікою подання декларацій практикується вже не одне десятиліття і є обов'язком кожного громадянина.

Чи оподатковується тисяча гривень, яку дають вакцинованим і чи потрібно її декларувати? Які витрати частіше декларують жителі Сумщини? Навіщо декларувати свої доходи? Чи повинен громадянин подавати декларацію про отримані за кордоном доходи?

На ці та інші питання слухачі Українського радіо.Суми  отримають відповіді від начальника управління податкового адміністрування фізичних осіб Головного управління ДПС у Сумській області Ірини ЛЕГО.

 

Не пропустіть актуальне інтерв'ю.