Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо віднесення продукції до підакцизної (пального)

, опубліковано 16 лютого 2017 о 12:48

Підакцизні товари та ставки податку на них визначені статтею 215 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2756-VII зі змінами і доповненнями (далі - Кодекс).

Відповідно до п. 215.1 до підакцизних товарів належать:

спирт етиловий та інші спиртові дистиляти, алкогольні напої, пиво;

тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну;

пальне;

автомобілі легкові, кузови до них, причепи та напівпричепи, мотоцикли, транспортні засоби, призначені для перевезення 10 осіб і більше, транспортні засоби для перевезення вантажів;

електрична енергія.

Перелік продукції, яка відноситься до пального та коди товару згідно з УКТ ЗЕД наведені в п.п.215.3.4 п.215.3 ст 215 Кодексу.

Крім того, відповідно до ст.69 Митного кодексу України від 13 лютого 2012 року №4495-VI зі змінами і доповненнями товари передбачено, що товари при їх декларуванні підлягають класифікації, тобто у відношенні товарів визначаються коди відповідно до класифікаційних угрупувань, зазначених в УКТ ЗЕД. Рішення контролюючих органів щодо класифікації товарів для митних цілей є обов’язковим. Висновки інших органів, установ та організацій щодо визначення кодів товарів згідно з УКТ ЗЕД при митному оформленні мають інформаційний або довідковий характер.