Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підтримка економіки та податкова свідомість: пріоритети навіть у зоні бойових дій

опубліковано 10 квітня 2024 о 14:54

У зоні бойових дій, де кожен день приносить свої виклики та випробування, важливо не забувати про інші аспекти життя, такі як економіка та податкова система. У цьому контексті начальник Середино-Будської ДПІ, Жанна Родишевцева, провела інформаційну зустріч з секретарем міської ради, Олегом Загорським, з метою підвищення рівня податкової свідомості в регіоні.

На фоні нинішніх викликів та обмежень, що випливають з бойових дій, Жанна Родишевцева відзначила важливість доступу до інформації та послуг навіть у таких складних умовах.

Однією з ключових тем зустрічі було ознайомлення секретаря міської ради з новим сервісом податкової - мобільним додатком "Моя податкова". Цей інноваційний застосунок призначений для спрощення процесу оподаткування та забезпечення платників податків доступом до важливої інформації про їхні податкові обов'язки. Податківець пояснила переваги та можливості цього додатку, спрямовані на полегшення взаємодії з податковими органами та забезпечення ефективного контролю за фінансовими операціями.

Жанна Родишевцева також звернула увагу Олега Загорського на необхідність проведення роз'яснень серед суб'єктів господарювання питання щодо важливості дотримання Класифікації видів економічної діяльності (КВЕДів).

Вона зазначила, що КВЕД використовується для:

ідентифікації видів економічної діяльності, якими займаються суб'єкти господарювання;
ведення державних статистичних спостережень;
визначення податкових зобов'язань;
здійснення контролю за діяльністю суб'єктів господарювання.
Жанна Родишевцева висловила сподівання, що співпраця з Середино-Будською міською радою буде й надалі плідною та допоможе платникам податків отримувати якісні податкові послуги.

Зустріч між керівництвом податкової інспекції та місцевим представником влади стала важливим етапом у зміцненні співпраці між податковими органами та місцевими владними структурами. 

Впровадження нового сервісу "Моя податкова" та наголошення на значенні дотримання КВЕДів відображають постійну увагу ДПІ до покращення якості обслуговування платників податків та сприяння підтримки підприємництва в регіоні у складних воєнних реаліях. 

Враховуючи те, що на сьогодні Середино Будська громада належить до зони активних бойових дій (Постанова  Кабінету Міністрів України від  №1364 від 06.12.20222 (зі змінами)) налагоджена комунікація між представниками різних гілок влади в громаді є критично важливою складовою життя.

ДОВІДКОВО:

На підставі Закону України від 02 травня 2023 року № 3057-IX «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» та з метою збереження життя і здоров’я працівників з 13 вересня 2023 року надання адміністративних та інших сервісних послуг на період воєнного стану здійснюється Середино-Будською ДПІ ГУ ДПС у Сумській області за адресою: м. Шостка, вул. Знаменська,  буд. 2

 

Графік прийому платників податків щодо надання адміністративних та інших сервісних послуг на період воєнного стану

Понеділок – п’ятниця: з 09 год. 00 хв. до 16 год. 00 хв.

Субота, неділя – вихідний.

Графік прийому платників податків щодо надання адміністративних та інших сервісних послуг може змінюватися залежно від сигналів тривоги та загострення ситуації щодо воєнних дій на території Сумської області.

 

Під час повітряної тривоги надання сервісних послуг у центрах обслуговування платників (ЦОП) та ДПІ, де ЦОП не створено, тимчасово призупиняється.

Це робиться з метою забезпечення безпеки як платників податків, так і наших працівників.

Відновлення роботи ЦОП/ДПІ відбувається протягом декількох хвилин після закінчення повітряної тривоги.

Просимо з розумінням поставитися до тимчасових незручностей.

Під час повітряної тривоги ви можете:

Отримати консультації з податкових питань:

Вебсайт ДПС: https://tax.gov.ua/

Facebook-Messenger: https://www.facebook.com/tax.sumy

Електронні сервіси податкової

Звернутися до ЦОП/ДПІ після закінчення повітряної тривоги.
Дякуємо за розуміння!

Бережіть себе!