Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова Сумщини: тиждень активних публічних заходів та конструктивного діалогу з платниками

опубліковано 19 квітня 2024 о 09:56

Цей тиждень, як і попередній, відзначився для податкової служби Сумщини активною роботою з платниками податків. Податківці організували низку публічних заходів, спрямованих на інформування та роз'яснення актуальних питань податкового законодавства, а також налагодження конструктивного діалогу з платниками.

Протягом тижня відбулися:

·        семінари та вебінари з питань оподаткування юридичних та фізичних осіб, де платники податків мали можливість отримати консультації від фахівців податкової служби.

·     наради з представниками органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, на яких обговорювалися шляхи збільшення надходжень до місцевих бюджетів та питання компенсації втрат бюджету
·        сеанси гарячих телефонних ліні за різними напрямами податкового законодавства.

·        надання адміністративних послуг платникам, включаючи реєстрацію платників ПДВ, реєстрацію платників єдиного податку та інші послуги.

Податкова служба Сумщини налаштована на відкритий та конструктивний діалог з платниками податків. Для цього регулярно проводяться публічні заходи, де платники можуть отримати кваліфіковані консультації з питань оподаткування та вирішити свої проблемні питання.

Важливо зазначити, що податкова служба постійно працює над покращенням сервісних послуг для платників. Зокрема, вдосконалюється робота електронних сервісів, розширюється перелік адміністративних послуг, які можна отримати онлайн.

Податкова служба Сумщини закликає платників податків активно користуватися публічними заходами, які проводяться, щоб бути в курсі актуальних питань податкового законодавства та отримати кваліфіковану допомогу від фахівців.

У разі наявності у вас пропозицій стосовно проведення заходів з податкових питань просимо надсилати їх на адресу Комунікаційної податкової платформи установи sumy.ikc@tax.gov.ua.  .

Нагадуємо, Комунікаційна податкова платформа – це ефективний майданчик для якісної комунікації з громадськістю та бізнес-спільнотою нашого регіону.

Для цього платникам потрібно сформувати питання або звернення, яке потім надіслати на вищевказану електронну адресу для розгляду.

З метою підвищення ефективності розгляду звернень рекомендуємо вказувати  в листі всі необхідні дані для того, щоб комунікатор податкової мав можливість якнайшвидше зв’язатись з Вами: ПІБ, код РОНКПП, контактний номер телефону, а для фізичної особи-підприємця, назва суб’єкта господарювання або громадської організації, код ЄДРПОУ, контактний номер телефону – для юридичної особи. Відповідь на звернення готується відповідальним фахівцем профільного структурного підрозділу Головного управління ДПС у Сумській області  та надається в зручному для платника форматі:  письмово, телефоном або під час робочої зустрічі.

Комунікаційна податкова платформа Головного управління ДПС у Сумській області наразі використовує всі потенційні можливості для підтримки бізнесу в умовах дії воєнного часу та відкрита до діалогу й цілковитої взаємодії з інститутами громадянського суспільства, бізнес-асоціаціями, що представляють інтереси платників податків.

Дякуємо всім, хто сумлінно сплачує податки! Разом ми переможемо!