Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сумська ДПІ: за чотири місяці 2024 року громадянам та представникам бізнесу надані 16883  адміністративних послуг

опубліковано 01 травня 2024 о 14:18

Працівниками ЦОП Сумської державної податкової інспекції здійснюється сервісне обслуговування платників податків;  реєстрація та ведення обліку платників податків і платників єдиного внеску, об’єктів оподаткування та об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням; формування та ведення Державного реєстру фізичних осіб - платників податків, надання адміністративних послуг, своєчасне приймання та комп’ютерна обробка податкової звітності, реєстрація реєстраторів розрахункових операцій, тощо. 

За чотири місяці 2024 року громадянам та представникам бізнесу надані 16883  адміністративних послуг, з них 5335-  в електронній формі.

Найбільша їх частина - це видача карток платника податків та внесення до паспорта громадян України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків. Нею скористалися 5856 платників. Видано відомостей із Державного реєстру фізичних осіб-платників про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків 3200 платникам.

Користуються попитом і такі адміністративні послуги: реєстрація платника єдиного податку, за січень-квітень місяці поточного року зареєстровано 1361 платників, з них в електронній формі – 843, сформовано 2880 витягів з реєстру платників єдиного податку, з них в електронній формі - 2333. Окрім того, за чотири місяці 2024 року працівники ЦОП видали 289 довідок на підтвердження статусу податкового резидента України, видано довідок про доходи фізичних осіб-платників податків – 144.

За даний період зареєстровано: реєстраторів розрахункових операцій     (РРО) –339, книг обліку розрахункових операцій – 567.

У Центрі обслуговування Сумської  ДПІ платники податків мають змогу отримати усні консультації з питань оподаткування, подати звіти, отримати  реквізити бюджетних рахунків щодо сплати податків та зборів, а також зробити звірки щодо облікових даних по податкам та зборам.

Податківці звертають увагу, що громадяни можуть отримати послуги не відвідуючи податкову. Для цього необхідно за допомогою електронного ключа скористатися відповідним сервісом в Електронному кабінеті платника (https://cabinet.tax.gov.ua) або  використовувати безкоштовний мобільний застосунок «Моя податкова».