Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Протягом І кварталу 2024 року Ямпільською ДПІ було надано 109 усних консультацій платникам податків щодо користування електронними сервісами обслуговування платників податків

опубліковано 12 квітня 2024 о 13:14

Протягом І кварталу 2024 року Ямпільською ДПІ було надано 109 усних консультацій платникам податків щодо користування електронними сервісами обслуговування платників податків. Протягом звітного періоду взято на облік 32 новостворених платника податків, в тому числі 1 юридична особа та 31 фізична особа – підприємець. Припинено 15 платників податків, в т.ч. юридичних осіб – 1, фізичних осіб – підприємців – 14. Опрацьовано 69 відомостей, що надійшли з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Оброблено 6 заяв про застосування спрощеної системи оподаткування, поданих на паперових носіях та 38 заяв, поданих у електронному вигляді (облік, зміни, анулювання). Надано 29 витягів з реєстру платників єдиного податку, в т.ч. 19 в електронному вигляді. Погоджено 1 довідку-розрахунок, надану платником єдиного внеску для пред’явлення банківським установам при наданні розрахункових документів на видачу коштів для виплати заробітної плати. Видано 2 довідки про доходи ФОП, 1 довідку про підтвердження статусу податкового резидента України, 2 довідки про подану декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію).

Протягом звітного періоду зареєстровано 3 РРО, 20 ПРРО, 10 КОРО та 64 розрахункових книжки. Прийнято 76 облікових карток за ф.1ДР, що подавались фізичними особами для реєстрації у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків (далі – ДРФО), прийнято та зареєстровано 423 заяви на отримання відомостей з ДРФО про суми виплачених доходів та утриманих податків /джерела виплачених доходів та утриманих податків. Видано 391 картку платника податків про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків, проведено 320 змін до реєстраційних даних платників у Державному реєстрі.

Протягом звітного періоду до Ямпільської ДПІ не надходило запитів громадян відповідно до вимог Законів України «Про доступ до публічної інформації», «Про звернення громадян». Інформація щодо неправомірних дій або бездіяльності працівників Ямпільської ДПІ протягом звітного періоду на сервіс «Пульс» не надходила. Запитів, звернень від  юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, які надходять від державної установи «Урядовий контактний центр», не було.

Працівники Ямпільської ДПІ постійно проводять навчальні практикуми з платниками по використанню електронних сервісів ДПС, використання сервісу ДПС  «Електронний кабінет платника», подання звітності в електронному вигляді та реєстрація і використання  РРО та ПРРО. Протягом звітного періоду 3 платникам надана допомога в реєстрації РРО, 5 платникам в реєстрації ПРРО, 10 платникам в реєстрації КОРО, 12 платникам в реєстрації розрахункових книжок. Забезпечується робота робочого місця для приймання/подання податкової та іншої звітності платниками податків.