Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Артем СНЄЖКО: за результатами першого кварталу 2024 року обласний бюджет Сумщини поповнився сумою майже 304,0 млн гривень податкових платежів

опубліковано 12 квітня 2024 о 10:06

В.о. начальника Головного управління ДПС у Сумській області, Артем СНЄЖКО, надав коментар для провідних медіа Сумщини  щодо  податкових надходжень до обласного бюджету за результатами І кварталу 2024 року.

Він підкреслив, що податкові органи активно працюють над забезпеченням фінансових ресурсів для потреб Збройних Сил України, підтримки економіки та громадян у цей складний час.        

Так, за інформацією податківця протягом січня-березня 2024 року до обласного бюджету Сумщини було направлено 303,7 млн грн податків, зборів та інших податкових платежів.

У загальній сумі найбільша частка сплачених податкових надходжень належить податку на доходи фізичних осіб. З початку року його надійшло  у сумі 236,2  млн  гривень. 

Рентної плати за користування надрами було сплачено у сумі 16,4 млн гривень.

Крім того, до обласного бюджету поступило податку на прибуток підприємств у сумі 42,0 млн гривень.

Ці цифри свідчать про важливу роль, яку грають податкові надходження у фінансуванні оборонної сфери та економічного відродження країни в умовах воєнного стану. Підтримка громадян та забезпечення безпеки держави вимагають зусиль усіх громадян та органів державної влади.

Не дивлячись на виклики, які стоїть перед країною, податкова служба  Сумщини продовжує працювати на благо громадян і держави, забезпечуючи стабільність та безпеку в умовах неспокою та небезпеки, - констатував посадовець.

Сумчани, єднаємося для перемоги! 

Закликаємо вас бути відповідальними та сплачувати податки вчасно.